14.10.09

Antons kyckling med parmaskinka och balsamsås

4 port.

8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev. över lite färsk oregano.

1 kommentar:

Äventyrsdrömmaren sa...

Hur mycket käk kan man laga på en dag...tänkte jag skriva först. Men kom på vad man själv pysslat med. Du skulle varit här och testat min "Böff Burginjong" idag. Och den svängde jag ändå ihop med vänsterhanden medans vi gjorde äppelugnspannkaka (testa det) och äppelkaka till lunch. Kanske också ska ha en matlagningsblogg...vi får väl se...