Recept från tidningen Lantliv.
4 port.
25 g mandel
25 pistaschnötter
500-600 g små zucchini
3 msk olivolja
2 msk pressad citron
havssalt
peppar
Hyvlad pecorino- eller parmesanost
1.
Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och pistaschnötter i en torr och het stekpanna.
2.
Hyvla zucchinin tunt på längden med en osthyvel.
3.
Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar i en bunke. Vänd ner zucchinin i dressingen och låt den marinera ca 10 minuter.
4.
Lägg upp på fat och hyvla över rikligt med ost. Strö över mandel och nötter.
Hade bara flagad mandel hemma och det gick lika bra. Fast nästa gång ska jag nog grovhacka pistaschnötterna lite.
4 port.
25 g mandel
25 pistaschnötter
500-600 g små zucchini
3 msk olivolja
2 msk pressad citron
havssalt
peppar
Hyvlad pecorino- eller parmesanost
1.
Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och pistaschnötter i en torr och het stekpanna.
2.
Hyvla zucchinin tunt på längden med en osthyvel.
3.
Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar i en bunke. Vänd ner zucchinin i dressingen och låt den marinera ca 10 minuter.
4.
Lägg upp på fat och hyvla över rikligt med ost. Strö över mandel och nötter.
Hade bara flagad mandel hemma och det gick lika bra. Fast nästa gång ska jag nog grovhacka pistaschnötterna lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar