4 port.
1 pkt färdig pajmix (eller använd valfritt pajdegsrecept)
Fyllning:
1 burk krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk kalvfond på flaska
1 msk olivolja
1 liter färsk spenat eller 200 g fryst
svarta oliver utan kärnor
salt och malen vitpeppar
1 mozzarellakula
2 dl riven parmesanost
1.
Blanda mixen till pajdegen.
2.
Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten. Låt degen gå lite över kanten. Förgrädda i ugnen, 200 grader, 5 minuter.
3.
Häll tomaterna i en kastrull och koka tillsammans med vitlöksklyftorna och kalvfonden. Koka tills nästan all vätska kokat bort.
4.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs spenaten lite lätt. Krydda med salt och vitpeppar.
5.
Fördela spenaten i pajskalet. Bre tomatsåsen över och lägg på oliverna.
6.
Riv mozarellan. Blanda med parmesanosten och fördela ostblandningen över pajen.
7.
Grädda pajen i ugnen, 200 grader, 30 minuter.
Servera pajen ljummen. Passar perfekt som bufférätt. Gör alltid succé när jag serverar den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar