5.2.09

Medelhavspaj




4 port.


1 pkt färdig pajmix (eller använd valfritt pajdegsrecept)


Fyllning:

1 burk krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk kalvfond på flaska
1 msk olivolja
1 liter färsk spenat eller 200 g fryst
svarta oliver utan kärnor
salt och malen vitpeppar
1 mozzarellakula
2 dl riven parmesanost



1.

Blanda mixen till pajdegen.


2.

Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten. Låt degen gå lite över kanten. Förgrädda i ugnen, 200 grader, 5 minuter.


3.

Häll tomaterna i en kastrull och koka tillsammans med vitlöksklyftorna och kalvfonden. Koka tills nästan all vätska kokat bort.


4.

Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs spenaten lite lätt. Krydda med salt och vitpeppar.


5.

Fördela spenaten i pajskalet. Bre tomatsåsen över och lägg på oliverna.


6.

Riv mozarellan. Blanda med parmesanosten och fördela ostblandningen över pajen.


7.

Grädda pajen i ugnen, 200 grader, 30 minuter.



Servera pajen ljummen. Passar perfekt som bufférätt. Gör alltid succé när jag serverar den.




Inga kommentarer: