5.2.09

Köttfärspaj med mexikanskt sting


4-5 bitar

Pajdeg:

2 1/2 dl vetemjöl
100 g margarin
2-3 msk kallt vatten
1 krm taco-bordskrydda


Fyllning:

1 msk smör eller margarin
300 g nötfärs
ca 2 dl het eller mild picante salsa eller liknande
ca 3 dl riven ost
2-3 skivade tomater
smulad örtkrydda, t ex oregano eller salvia


Hacka ihop ingredienserna till pajdegen och klä in en form. Håll kanten på plats med en remsa av alu-folie. Förgrädda ca 15 minuter i 200 grader och ta sen bort folien.

Bryn färsen i fettet. Rör i den färdiga mexikanska såsen och låt allt puttra ihop ett par minuter. Strö ca 2 dl riven ost i botten på pajen. Bred färsröran ovanpå. Lägg på skivade tomater. Strö på resten av ost- och örtkrydda.

Gratinera 15-20 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer: