24.11.19

Chokladsnittar





5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör
1 ägg


Pensling och garnering

1 ägg
pärlsocker, nonstopgodis, pistachenötter



Gör så här:


1.

Lägg de torra ingredienserna i en hög på bakbordet eller blanda dem i en skål.


2.

Tillsätt smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.


3.

Dela degen i sex delar. Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. 


Det är en stor degsats, så jag delade den på tre och strödde pärlsocker, hackade pistachenötter och hackade nonstopgodisar på varsin tredjedel av degen. 


4.

Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.


5.

Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.






Inga kommentarer: