19.1.19

Grön currygryta med kyckling



(bild- och receptkälla citygross.se)


4 port.


600 g kycklingfilé
2 tsk rapsolja
1 msk socker
1 tsk sambal oelek
3 msk grön currypasta
1 förpackning kokosmjölk
0,5 st hönsbuljongtärning
2 dl ris
150 g haricots verts
1 st lime
salt, peppar


Gör så här:


1.

Dela kycklingen i mindre bitar.


2.

Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Tillsätt socker och låt steka med ett tag. Tillsätt sambal, currypasta, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och låt sen puttra ca 15 minuter.


3.

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.


4.

Blanda ner haricots verts i kycklinggrytan. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Servera med ris.




Inga kommentarer: