25.12.17

Pepparkakspraliner







Suuuupergoda praliner! Smakar nästan som pepparkaksdeg. Fast ändå inte. Försvinnande goda är de. 



75 g pepparkakor
100 g mandelmassa
2 msk smör, rumsvarmt
1 msk konjak


Garnering:
200 g vit choklad
1-2 krossad pepparkaka



Gör så här:


Riv mandelmassan fint. Blanda med pepparkakskross, smör och ev. konjak. Jag valde hasselnötslikör istället. Forma till små runda kulor och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.


Ställ i frysen i 45 minuter. 


Smält chokladen. Doppa kulorna i chokladen. Strö över lite krossad pepparkaka.



Låt stelna i kylskåp. 



Förvara svalt. Eller ät upp dem på en gång!



(Receptkälla: arstidsboden.blogspot.se)



Inga kommentarer: