22.12.08

Julsill x 4

KRYDDSILL
  • 1 pkt Abbas 5-minuters inläggningssill skuren i bitar
  • spad från sillen
  • 1 tsk hel kryddpeppar krossas i mortel
  • 1 tsk hel vitpeppar krossas i mortel
  • 2 tsk hela nejlikor krossas i mortel
  • 2 lagerblad

LÖKSILL

  • 1 pkt Abbas 5-minuters inläggningssill skuren i bitar
  • Spad från sillen
  • 1-2 tsk grovmalen kryddpeppar
  • 1 gul lök i skivor
  • 1 röd lök i skivor
  • 1 lagerblad
MARIAS SHERRYSILL

2 burkar matjessill

Marinad:
2 dl chilisås
1/2 dl olja
3 msk sherry
3 msk farinsocker
1 tsk krossad svartpeppar
1 gul lök
1 bunt dill

1. Låt matjesfiléerna rinna av. Skär filéerna i bitar och lägg dem i en kruka eller en burk.
2. Blanda chilisåsen med olja, sherry, farinsocker och peppar och rör tills sockret är löst.
3. Skala och hacka löken och dillen och rör ner i såsen. Häll såsen över sillbitarna.

Ställ sillen svalt och servera efter ett dygn.

BRÄNNVINSSILL MED DILL OCH CITRON

1 pkt Abbas 5-minuters inläggningssill
2 dl creme fraiche
2 msk hackad dill
rivet skal av 1/2 citron
2 msk pressad citron
1 msk kryddat brännvin
citronpeppar

1. Låt sillen rinna av.
2. Blanda försiktigt creme fraiche med dill, citronskal och citronsaft.
3. Vänd ner sillen och smaka av med kryddat brännvin och lite citronpeppar.
4. Ställ sillen i kylen, gärna några timmar, så smakerna hinner blandas. Sillen är hållbara i kylen 3-4 dagar.

Inga kommentarer: